Direktlänk till inlägg 31 oktober 2023

Ofrivillig ledare

Av Niclas Bernhardsson - 31 oktober 2023 23:00

Tisdag och idag tog jag bilen eftersom Ullis och jag skulle upp på föreläsning, direkt efter jobbet.

Jag packade ned två innebandyklubbor då vi skulle ha en friskvårdstimme, på jobbet. Jag var med i ett mailutskick där jag var en av tre och hade svarat med lite idéer. Det tolkades visst som om jag ville hålla i det själv och så var det egentligen inte men jag gjorde ingen stor sak av det. Jag pratade i alla fall med en annan som var med på det och förklarade att jag bara ville komma med ett förslag. Innebandy tillhör ju inte min absoluta favoritsport men det är ju ändå helt okej. 

Först var det dock arbete och vi började i aulan där jag fick ställa mig upp för att visa vem det var som skulle hålla i innebandyn. Det var nog runt 7-8 olika aktiviteter. 

Sedan var det full fart med att få in det sista av bedömningarna och det gick bra. 

Så vara det då innebandyn och vi blev endast sju stycken, i alla fall till att börja med men efter ungefär halva tiden förlorade vi en som hade annat att göra. Min höft protesterade vilt efter passet i fredags men så länge jag rörde mig så gick det hyggligt. Kul att spela men jag förlorade bägge matcherna, tror jag. Ingen fara med det då det var kul och jag gjorde mitt bästa. Skönt att röra på sig. 

Sedan blev det lite jobb i arbetslaget innan det var lite eget jobb. Jag hann söka två jobb också och skall mitt nuvarande jobb ha kvar mig får de skynda på lite.

En elev skickade till mig också att hon slagit mig på the Snake så det var jag förstås tvungen att replikera och lyckades.

Efter det var det dags att röra sig mot Trosa, för att hämta upp Ullis. 

Trafiken går smidigt och vi tar först en lite kaffe på Espresso House men jag blir orolig över parkeringen för jag tyckte det var konstigt med parkeringsautomaten. Var den verkligen avstängd? På nätet skulle det kosta skjortan så det var något som inte stämde. 

Vi gick ut i regnet igen och bort till maskinen och rörde den lite grand och då slogs den igång. Ojdå! Den var visst inte avstängd så nu var det bara att betala och hålla tummarna för att bilen inte blivit lappad. 

Vi hade tur och sedan var det bara att bege sig till lokalen för föreläsningen. Vi skulle lyssna till Jonas Colting. 

Väl på plats så är det ingen annan där men det kommer en kvinna efter ett tag och nu börjar vi fundera på om vi verkligen är på rätt ställe. Det står rätt nummer men det verkar ändå vara fel. 

Vi går och letar och bredvid så hittar vi till rätt lokal men det står ju fel nummer. Jonas tar emot och vi går runt lite och slår dank ett tag. 

Jag kommer sedan på, då det inte kommit så många fler, att jag borde säga till att det kan nog stå några på ett annat ställe och Jonas ber en i sitt crew att gå och kolla och mycket riktigt. Nu dyker det upp ett stort gäng. 

Sedan var det då föreläsningen och Jonas är ju väldigt karismatiskt, på gränsen till att man börjar dra öronen åt mig och det gjorde jag för några år sedan. Nu hade jag dock lärt känna honom mera och i stort sätt så tycker jag att han har helt rätt och verkar ha bra koll. Jag känner själv att jag mått sämre av en viss mat och skall ge det han säger en ärlig chans. Han tog upp mycket av det jag redan visste men det är alltid skönt med en viss form av konfirmation och mycket av det han säger brukar jag även berätta för mina elever. Det här med att vi har en överlägsen avkylningsmekanism och slår det flesta andra djuren då sträckan är tillräckligt lång. 

Sen poängterade han hur vi inte är skapta för den extremt annorlunda värld vi lever i nu med vissa näringsämnen i överflöd och det är ju även Anders Hansen inne på. Anders Hansen har för övrigt fått Mensas hederspris för sitt engagemang att få människor mer motiverade att röra på sig då både knopp och kropp mår bra utav det. 

Jag blev i alla fall taggad och motiverad av Jonas och tackar för en bra föreläsning. Han rekommenderas starkt och han håller verkligen låda. 

Hemma tittade vi lite på Robinson och det tar emot att säga men det är ju rätt underhållande.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 24 april 23:00

Idag var det en speciell dag. Dels så skulle en nära mig göra en rätt stor sak och dels så är det idag tre år sedan lillebror gick bort. Det kom så plötsligt och som vanligt gjorde jag en låt om det. Tror den kan bli bra men än så länge känns den int...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 23 april 23:00

Tisdag och det började som en vanlig dag men rätt snart får jag ett sms som ger mig lite kalla kårar. Det stod att hen skulle höra av sig på kvällen och det utan att vi kommunicerat så mycket sista veckorna. Usch! tänkte jag. Jag berättade förstås fö...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 22 april 23:00

Måndag och det var nog som en vanlig dag förutom att jag började ta tag i alla viktiga delar inför loppet. Det var mailande och förstås lite reklam inför loppet. Ringde Björn som försökte få tag på några avspärrningar som vi kan använda för att göra ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 21 april 23:00

Söndag morgon och jag hade sovit riktigt dåligt. Vet inte om jag tog för mycket kaffe igår kväll men jag låt och tänkte för mycket på hur bra koll jag hade på loppet och allt det runtomkring. Så var det möte idag men det är ju nästan två veckor kvar ...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 20 april 23:00

Lördag och Ullis var upptagen med annat och jag kämpade på med mina examinationer. På något tråkigt sätt så hade jag tre av fem examinationer, i nuvarande kurs, som jag blivit underkänd på. På en av kurserna råkade jag ut för ett rejält slarvfel som ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards