Alla inlägg den 20 maj 2023

Av Niclas Bernhardsson - 20 maj 2023 23:00

Lördag morgon och idag skulle vi ta oss till Stockholm för att bo på hotell med brorsan och hans fru Anette. Det skulle bli roligt. Vi försöker få till några träffar då och då och Stockholm blir lite mittemellan för oss. Som vanligt skulle vi bo på Haymarket och det var nog Ullis och Anette som hade styrt upp det mesta jag kommer ihåg att Peter ringde mig på torsdagen, då jag satt på cykeln och svettades, och jag förstod inte så mycket. Han ville kolla upp så det var okej med restaurangerna och jag, som typ saknar smaklökar, tyckte allt lät bra. 

Hursomhelst så försökte vi komma iväg i god tid men vi ville kolla upp så det var okej med Felix. Han hade varit förkyld och nu dessutom fått ont i ena örat. Det verkade vara okej så snart satt vi i bilen uppåt stan. 

Vi parkerar och snart är vi framme vid hotellet men vi är lite tidiga och sätter oss och väntar. Snart kommer även Peter och Anette och vi låter hotellet ta hand om vårat bagage så länge och tar en tur på stan istället. Ullis shoppar som aldrig förr och är glad. Själv så behöver jag nya glasögon och passar även på att köpa en kortlek då vi skall spela plump sedan. Jag är riktigt laddad och är sugen på en vinst. Om jag inte minns helt fel så var det Peter som vann sist men jag kan komma ihåg fel. Tror vi även spelade flera gånger då. Hursomhelst så möttes vi upp senare och efter incheckningen så toksomnade jag och Ullis på sängen och Peter har lite svårt att tro att vi sov men det säger mer om honom. Eller? Ha ha! 

Vi går sedan mot lunchrestaurangen och det är Oliver Ingrossos restaurang. Efter lite velande, och hjälp av personalen, så har vi bestämt oss och det var helt okej. Jag var dock sugen på lite mer matig mat och kanske ångrade mig lite. Det blev en kalvschnitzel med bakad potatis för mig och Ullis men jag var nog mer sugen på pasta, när jag tänkte efter. 

Vi tar sedan en skön promenad och det var även försås lite promenad till restaurangen innan. 

Mot kvällen så beger vi oss till en annan restaurang och de verkar vara specialiserade på pizzor och varför inte. Jag väljer en calzone men lägger till champinjoner. Jag pekar texten med championjoner och säger "shrimps". Han, som pratade engelska, korrigerar mig och undrar om jag inte menar mushrooms och givetvis! Ha ha, fel i hjärnan där! Hade jag fått fel så hade det inte varit hela världen. 

Direkt, när jag inte kommit in i själva pizzan, så var det inte något speciellt men när jag kom in mot fyllningen så var den riktigt god! Härligt! God och matig på samma gång. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad restaurangen heter så ni som var med får gärna hjälpa mig! Riktigt maffigt ställe i alla fall. 

Sen hem till hotellet och snart satt vi på Peter och Anettes gigantiska hotellrum. Det var det värsta jag sett och de hade fått någon grym uppgradering så man fick ropa högt när man kom in. Dubbla toaletter till och med. 

Så var det då kortspelet och direkt utkristalliserades det med att Ullis tog väldigt många utspel och Peter fick väldigt många plump. Jag låg lite i slagläge och hade länge chansen att gå om och vid ett tillfälle ledde jag faktiskt men då kom Ullis och vred om kniven. 

Sen var det Poker och samma läge upprepade sig förutom att jag inte ledde någon gång. Team Bernhardsson utgick med segern i familjekampen i alla fall! :-)

På teven pågick en baltisk nakenopera där en naken man balanserade en gren på huvudet i ungefär en kvart. 

Sent i säng efter en härlig dag!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards