Alla inlägg den 30 maj 2023

Av Niclas Bernhardsson - 30 maj 2023 23:00

Tisdag och idag var dagen jag längtat till på slutet. Jag skulle upp till Stockholm för att skriva B-provet. Man har två försök, i Sverige, då det just nu endast finns två olika prov och jag skrev faktiskt A-provet en gång för länge sedan. Jag kommer inte riktigt ihåg när men jag har förstås ett diplom hemma. Det säger att jag tillhör de tre smartaste procenten i världen. Låter ju bra men så jag ville gå med i Mensa så krävs det att man tillhör de två procent smartaste. Förra gången så hade jag givit blod tre dagar innan och eftersom det kan påverka tänkte jag göra ett sista försök och hur det gick, och kändes, får du läsa på slutet.

Hursomhelst så tog jag mig först till skolan då jag behövde köra ett teoriprov, med en klass, och sen var det full fart hem igen. Det skulle gå en buss, från terminalen, 10.55, och den borde jag hinna. Jag springer till hållplatsen men ser att det inte går någon stadsbuss på ett bra tag och jag började istället att gå mot stan. 
Jag märker att jag gott och väl hinner och tar det lite lugnare. Inget bra att stressa upp sig i onödan. Tanken med att gå hem lite tidigare var just för att slippa stressa idag.

Jag kommer hem och Felix ser förvånad ut. Han jobbar ju kväll och hade inte ens hunnit lämna huset. 
Sen kommer Ullis och snart sitter vi i bilen mot Stockholm. 

I stan så stressar jag lite och försöker hitta en parkeringsplats men till slut tar vi Hötorgsgaraget. Vi parkerar men sist vi parkerade här så kostade det femhundra kronor och vi såg att det var 100 kronor i timmen. Jag virrade dessutom runt i garaget och det gick inte ens att svänga runt på vissa ställen. Klart stressande och jag försökte lugna ned mig.

Vi velade sedan om vad vi skulle äta men landade till slut på sushi. Kanske inte min favorit men jag ville heller inte bli däst. 
Efter maten så bestämmer vi oss för att hitta en bättre plats och parkerar sedan ute på Djurgården, vid Galärvarvet. 
Vi har lite tid över och bestämmer oss för lite kaffe men behöver också lätta på trycket. Vid ett vikingamuseum så frågar vi om vi endast kan betala för ett toalettbesök men hon sade blankt nej. Lite skumt. Sen undrar jag om man inte kan köpa kaffe och det gick bättre och då ingick förstås toaletten...

Vi tog en kaffe och kaka och besökte förstås det heliga rummet. Från vårat fönster såg vi en viking som hälsade på både passerande och avgående gäster.

Sen gick vi mot testlokalen och där gick det bra att lämna in vår väska och sen drog vi ut på en löptur. Det kändes helt okej men jag kände av höga halter av pollen och vi försökte sedan springa där det var mindre lövträd.

Det blev tjugo minuters löpning och nu kände jag mig absolut redo. Det var nu runt en halvtimme kvar och jag bytte om och drack lite vatten. In med en koffeintablett till och så gick man då in. 
Kunde jag bli mer förberedd. Jo, det kan man alltid och det första som slog mig var att stolarna irriterade mig och pennorna var av lite stressande dålig kvalitet. Men det slog jag snabbt ifrån mig.

Sen kom då provet in och Shit vad stora bilder! Det gjorde att jag inte alls fick lika bra överblick och den styrka jag hade på glasögonen gjorde att jag inte kunde hålla häftet för långt ifrån mig. Det går fort men storleken gör att jag förlorar sekunder, hela tiden då man fick leta var svaret skulle in. Men det är ju lika för alla. Hade jag dock inte väntat med B-provet så hade jag ju kommit ihåg mer hur det var.

På slutet kommer jag då i tidsnöd och det riktigt tråkiga händer med att att jag får slänga ut svaret på hela fyra frågor utan att ens titta på dem. Det kändes dock riktigt bra fram tills dess men om jag skall uppskatta så är det nog endast 40-50 % chans att jag klarade av det som behövs. Nu är ju dock 128 ett riktigt högt resultat oavsett men jag tyckte att den där Mensa-klubben verkade intressant. Nu är det bara att vänta och se.

Sen väntade jag in Ullis och hann prata lite med två trevliga killar som också gjort provet. Den sista hade hela tio frågor kvar och hans chanser att komma in i Mensa är tyvärr obefintliga. Det handlar ju om tid också. Annars skulle det inte varit en match om man fick till exempel dubbla tiden på sig. Det verkar gå mycket rykten om testet också och ett var att det ibland kunde vara just dubbla tiden men det tror jag inte ett skvatt på. 
Sen kom Ullis och vi gick sedan och tog en glass på Kennys Gelato. Mycket gott!

Sen hem och jag kände att jag hade ansträngt mig så jag får vara nöjd. 
Väl hemma så blev det lite häng i soffan och sen väntade sängen.


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards